Sladkokyselý kapr

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
45 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme.
  • 2
    Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká.
  • 3
    Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby.
  • 4
    Podáváme studené s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.