Sladkokyselý kapr
40 min.
Ingredience
- 10kusůCibule
- 15lžicOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle plátky
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kilogramKapr obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
45 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme.
- 2Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká.
- 3Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby.
- 4Podáváme studené s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.