Sladkokyselý kapr s hrozinkami a mandlemi
50 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 15lžicOlej rostlinný
- 8kusůŠalotka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůHrozinky
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
39 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
494 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulky a necháme je zezlátnout. Přisypeme hladkou mouku a cukr, přilijeme vodu, ocet, znovu přidáme 1 lžíci cukru a nakonec vsypeme hrozinky s mandlemi. Přivedeme k varu a podle chuti osolíme. Do základu vložíme očištěné a omyté porce kapra a velmi zvolna vaříme, dokud rybí maso nezměkne.
- 2Porce kapra urovnáme do servírovací mísy a přelijeme obsahem pánve.
- 3Pokrm podáváme studený s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.