Sladkokyselý květák
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKvěták
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 200gramůGrapefruity
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Květák uvaříme v hrnci s vodou do poloměkka, necháme vychladnout, rozebereme na růžičky a dáme do mísy. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nasekanou petrželovou nať. Grapfruit oloupeme, měsíčky rozkrojíme a vložíme do mísy. Do malé misky vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, přidáme do ní med, dobře rozšleháme a zalijeme květák a nakrájený grapfruit.
- 2Salát osolíme, vařečkou promícháme a porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.