Sladkokyselý okurkový salát

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
851 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme a oloupeme tak, že vždy sloupneme jeden pruh slupky, jeden pruh necháme se slupkou a takto střídáme. Vznikne nám tím barevný efekt, který bude vypadat velmi zajímavě. Okurku následně rozkrojíme po délce na čtvrtky a poté na kousky dlouhé 2,5 cm. Rozkrájenou okurku vložíme na cedník, posypeme solí a necháme půl hodiny stát. Sůl tak vytáhne z okurky nadbytečnou tekutinu. Po půl hodině okurky řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Kousku okurek vsypeme do mísy.
  • 2
    V misce smícháme ocet s medem a touto směsí okurky pokapeme. Promícháme a necháme 15 minut odstát.
  • 3
    Poté do salátu vmícháme nasekaný koriandr, sezamový olej, promícháme a rozdělíme do misek.
  • 4
    Salát posypeme drcenou gafarou (sečuánský pepř), ozdobíme tenkými proužky červené a žluté papriky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.