Sladkokyselý okurkový salát
50 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyMed včelí
- 2lžíceOcet rýžový
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkyOlej sezamový
- 0,25lžičkaPepř sečuánský
- 0,25kusPaprika červená
- 0,25kusPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
851 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme a oloupeme tak, že vždy sloupneme jeden pruh slupky, jeden pruh necháme se slupkou a takto střídáme. Vznikne nám tím barevný efekt, který bude vypadat velmi zajímavě. Okurku následně rozkrojíme po délce na čtvrtky a poté na kousky dlouhé 2,5 cm. Rozkrájenou okurku vložíme na cedník, posypeme solí a necháme půl hodiny stát. Sůl tak vytáhne z okurky nadbytečnou tekutinu. Po půl hodině okurky řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Kousku okurek vsypeme do mísy.
- 2V misce smícháme ocet s medem a touto směsí okurky pokapeme. Promícháme a necháme 15 minut odstát.
- 3Poté do salátu vmícháme nasekaný koriandr, sezamový olej, promícháme a rozdělíme do misek.
- 4Salát posypeme drcenou gafarou (sečuánský pepř), ozdobíme tenkými proužky červené a žluté papriky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.