Sladkokyselý salát s chřestem
20 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 1kusSalát hlávkový
- 800gramůChřest sterilovaný
- 1kusPórek
- 3lžíceMed včelí
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 3kusyKapie
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme med s vinným octem a sojovou omáčkou. Směs ochutíme solí a pepřem vymícháme dohladka. Do směsi přimícháme nadrobno nasekaný pórek. Do směsi vmícháme nasekanou petrželovou nať. Sterilovaný chřest nakrájíme na kostičky a vmícháme do připravené směsi. Na servírovací mísu, nebo talíře rozložíme důkladně opláchnuté listy salátu, plátky rajčat a proužky nakrájené kapiové papriky. Na rozprostřenou zeleninu urovnáme chřestový salát a pokrm ozdobíme kousky citrónu. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.