Sladkokyselý salát z fazolových lusků
25 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky
- 3litryVoda pitná
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůKřen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
97 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolové lusky očistíme, vložíme do teplé vody, povaříme do měkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, olejem, posypeme cukrem. Osolíme, opepříme, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen a vše dobře promícháme.
- 2V lednici necháme odležet, vychladnout, porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.