Sladký bramborový koláč po čínsku

90 min.
Čína

Ingredience

    • 80mililitrůOlej stolní
    • 20gramůKrevety tygří - loupané
    • 350gramůBrambory sladké (Batáty)
    • 1špetkaSůl
    • 30gramůHouby sušené
    • 60gramůŘedkev
    • 60gramůKlobása uzená
    • 1kusCibulka jarní
    • 2kusyChilli paprička
    • 200gramůMouka rýžová
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 0,25lžičkaKoření pěti vůní
    • 1,5lžičkyCukr krupice
    • 4lžičkyŠalotka
    • 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku a 300 ml vlažné vody, umícháme těsto a necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Polovinu nasekané šalotky a předem namočených a nakrájených krevet smažíme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, 320 ml vody a vaříme. Po chvíli plamen stáhneme a přimícháme těsto, sůl, pepř, cukr a vaříme na mírném plameni, důkladně promícháme. Poté vše dáme do vymazaného pekáčku a vložíme do pařáku, pokrm vaříme na páře asi jednu hodinu.
  • 3
    Zbytek šalotky smažíme na oleji, přidáváme krevety, houby, ředkev a klobásu nakrájenou na kousky. Po třech minutách přidáváme sůl, pepř, omáčku a koření pěti vůní. Směsí polijeme hotový koláč.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.