Sladký bramborový koláč po čínsku
90 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej stolní
- 20gramůKrevety tygří - loupané
- 350gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1špetkaSůl
- 30gramůHouby sušené
- 60gramůŘedkev
- 60gramůKlobása uzená
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 200gramůMouka rýžová
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,25lžičkaKoření pěti vůní
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 4lžičkyŠalotka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku a 300 ml vlažné vody, umícháme těsto a necháme chvíli odpočinout.
- 2Polovinu nasekané šalotky a předem namočených a nakrájených krevet smažíme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, 320 ml vody a vaříme. Po chvíli plamen stáhneme a přimícháme těsto, sůl, pepř, cukr a vaříme na mírném plameni, důkladně promícháme. Poté vše dáme do vymazaného pekáčku a vložíme do pařáku, pokrm vaříme na páře asi jednu hodinu.
- 3Zbytek šalotky smažíme na oleji, přidáváme krevety, houby, ředkev a klobásu nakrájenou na kousky. Po třech minutách přidáváme sůl, pepř, omáčku a koření pěti vůní. Směsí polijeme hotový koláč.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.