Sladký jáhlový hubovec

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby promyjeme a namočíme do studené vody přibližně na 20 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky. Hrozinky a sušené švestky bez pecek promyjeme v sítu, necháme odkapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Jáhly promyjeme v sítu pod horkou tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem (7 dl), přidáme máslo (50 g), špetku soli, pomalu vaříme přibližně 20-30 minut doměkka.
  • 3
    Do uvařených jáhel zamícháme hrozinky, pokrájené švestky, houby, pokrájené vlašské ořechy, pokrájené rohlíky a moučkový cukr (2 lžíce). Směs dobře promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme mlékem (3 dl) s rozšlehanými vejci, dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
  • 4
    Jáhlový houbanec posypeme moučkovým cukrem (1 lžíce) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.