Sladký jáhlový hubovec
65 min.
Ingredience
- 200gramůHouby sušené
- 50gramůHrozinky
- 80gramůŠvestky
- 3kusyRohlíky bílé
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 1litrMléko plnotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 70gramůOřechy vlašské
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby promyjeme a namočíme do studené vody přibližně na 20 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky. Hrozinky a sušené švestky bez pecek promyjeme v sítu, necháme odkapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky.
- 2Jáhly promyjeme v sítu pod horkou tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem (7 dl), přidáme máslo (50 g), špetku soli, pomalu vaříme přibližně 20-30 minut doměkka.
- 3Do uvařených jáhel zamícháme hrozinky, pokrájené švestky, houby, pokrájené vlašské ořechy, pokrájené rohlíky a moučkový cukr (2 lžíce). Směs dobře promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme mlékem (3 dl) s rozšlehanými vejci, dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 4Jáhlový houbanec posypeme moučkovým cukrem (1 lžíce) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.