Sladký moučník s rýží a jablky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a za stálého míchání ji uvaříme v mléce se špetkou soli doměkka. Uvařenou rýži necháme v hrnci na teplém místě a přikryjeme ji pokličkou.
  • 2
    Jablka oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky. Žloutek rozšleháme se změklým máslem a do této směsi vmícháme sáček vanilkového cukru a 2 lžíce cukru krystalu. Z bílku ušleháme tuhý sníh.
  • 3
    Do uvařené rýže vmícháme nejprve směs másla se žloutkem a cukrem a až potom ušlehaný sníh. Připravenou rýžovou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe kousky jablek a takto utvoříme několik vrstev.
  • 4
    Připravený dezert dáme zapéci do trouby. Pečeme do zezlátnutí vrchní části. Hotový moučník posypeme cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a rozpuštěnou čokoládou. Podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 25. 9. 2015
Sladký moučník s rýží a jablky
Výborný levný recept. V receptu není napsáno množství jablíček. Dala jsem jich tam 10 středně velkých. K jablkům jsem přidala trochu skořice. Určitě ještě udělám. Přidávám si do oblíbených. Mňam 🙂
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Sladký moučník s rýží a jablky
Chuťovka🧐😁