Sladký rýžový nákyp s tvarohem
70 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůRýže loupaná
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceMarmeláda meruňková
- 250gramůTvaroh tučný
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 750mililitrůMléko polotučné
- 5gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, cukru a spařené rýže uvaříme kaši a necháme vychladnout.
- 2Potom kaši přendáme do máslem vymazané zapékací mísy a potřeme ji marmeládou.
- 3Tvaroh ušleháme s vanilkovým cukrem, žloutky a rozinkami. Vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a směs naneseme na marmeládu.
- 4Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.