Sladký tvarohvý koláček
49 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 160gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 40gramůKrupice dětská
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 3kusyPomeranče
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžíceMléko plnotučné
- 40gramůVločky z prosa
- 3lžičkyPovidla švestková
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1344 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
17 g
Cukr
150 g
Postup přípravy
- 1Vymícháme krém z vajíčka, cukru a citronové kůry. Dále přimícháme tvaroh, krupici s práškem do pečiva, vločky a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odležet.
- 2Potom přimícháme mléko, aby těsto bylo hladké. Lžící vykrajujeme z těsta kousky a navlhčenou rukou potom z nich vytvoříme koláčky.
- 3Rozpustíme tuk a v něm koláčky usmažíme dozlatova.
- 4Koláčky podáváme se švestkovými povidly a pomerančovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.