Sladová omáčka k uzené rolce
90 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kilogramVepřová kýta uzená
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30gramůBujón hovězí
- 40gramůJíška instantní
- 50gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 5gramůChilli paprička
- 500gramůMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
448 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, podlijeme 125 ml horké vody a zakryté dusíme v troubě 15 minut. Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na větší kusy. Přidáme k masu, přilijeme zeleninový vývar a dusíme dalších 20 minut. Potom odkryjeme a pečeme 15 minut tak, aby maso získalo pěknou barvu. Hotové zavineme do alobalu a uchováme v teple.
- 2Výpek přelijeme do hrnce, přidáme pivo a necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
- 3K masu podáváme jemnou bramborou kaši se smetanou nebo nudle, lehce osmahnuté na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.