Sladová omáčka k uzené rolce

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
448 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, podlijeme 125 ml horké vody a zakryté dusíme v troubě 15 minut. Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na větší kusy. Přidáme k masu, přilijeme zeleninový vývar a dusíme dalších 20 minut. Potom odkryjeme a pečeme 15 minut tak, aby maso získalo pěknou barvu. Hotové zavineme do alobalu a uchováme v teple.
  • 2
    Výpek přelijeme do hrnce, přidáme pivo a necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    K masu podáváme jemnou bramborou kaši se smetanou nebo nudle, lehce osmahnuté na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.