Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem.
  • 2
    Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová.
  • 3
    Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.