Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě
50 min.
Ingredience
- 60gramůPórek
- 1kusCuketa
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůSýr Feta
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl bylinková
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
- Na ozdobu
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 6kusůRajčata Cherry
- Na vytření formy
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem.
- 2Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová.
- 3Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.