Slané koblížky
35 min.
Ingredience
- těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryOlej sezamový
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
55 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnečku necháme vzejít kvásek: do 0,5 dl vlažného mléka rozdrobíme kvasnice s lžičkou cukru. V míse ušleháme vajíčka, přidáme k nim lžičku soli, vzešlý kvásek a postupně přimícháme mouku. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko asi 1-2 dl tak, aby jsme vypracovali hladké těsto, které se nám nebude lepit. Těsto necháme dostatečně vykynout, musí být lehké. Z těsta vykrajujeme lžicí malé koblížky, které pokládáme do rozpáleného oleje (2 dl) a osmažíme je z obou stran do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.