Slané omelety s tvarohem a parmezánem
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 100gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,33litrMléko polotučné
- 1šálekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
788 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme mouku a připravíme řídké těsto. Na závěr vmícháme zlehka sníh z bílků.
- 2Ve vymaštěné pánvi pečeme tenké omelety, které naplníme směsí, v půli překrojíme a vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Povrch zakapeme máslem a zapečeme.
- 3Povrch můžeme navíc posypat nastrouhaným parmezánem smíchaným se lžící strouhanky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.