Slanečkové karbanátky
35 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb konzumní
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- Směs
- 2kusySlaneček
- 5decilitrůVoda pitná
- 4decilitryMléko polotučné
- 5kusůRohlíky bílé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Trojobal
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova.
- 2Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- 3Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.