Slaninová omeleta s bylinkami

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky. Petrželovou nať, bazalku a mátu omyjeme a jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
  • 2
    V pánvi zahřejeme olej, na něm za stálého míchání přibližně 5 minut opékáme kolečka pórku a plátky slaniny, dokud slanina nemá zlatavou barvu. Směs potom vložíme do misky, přidáme nasekanou petržel, bazalku a mátu, vše důkladně promícháme.
  • 3
    V jiné misce ušleháme vejce, mléko a sýr, podle chuti opepříme. Čtvrtinu této směsi vlijeme na pánev a s tou zakroužíme, aby směs pokryla dno i boky pánve. Pak přidáme čtvrtinu pórkové směsi a pečeme asi 1 minutu, dokud omeleta neztuhne. Vyjmeme ji z pánve a zarolujeme. Takto upečeme 4 omelety.
  • 4
    Podáváme je na lehce opečeném plátku chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.