Slaninová omeleta s bylinkami
20 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb toastový
- 2kusyPórek
- 6plátkůAnglická slanina
- 2hrstiPetržel - nať
- 2hrstiBazalka
- 2hrstiMáta
- 6kusůVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky. Petrželovou nať, bazalku a mátu omyjeme a jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
- 2V pánvi zahřejeme olej, na něm za stálého míchání přibližně 5 minut opékáme kolečka pórku a plátky slaniny, dokud slanina nemá zlatavou barvu. Směs potom vložíme do misky, přidáme nasekanou petržel, bazalku a mátu, vše důkladně promícháme.
- 3V jiné misce ušleháme vejce, mléko a sýr, podle chuti opepříme. Čtvrtinu této směsi vlijeme na pánev a s tou zakroužíme, aby směs pokryla dno i boky pánve. Pak přidáme čtvrtinu pórkové směsi a pečeme asi 1 minutu, dokud omeleta neztuhne. Vyjmeme ji z pánve a zarolujeme. Takto upečeme 4 omelety.
- 4Podáváme je na lehce opečeném plátku chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.