Slaninová quiche
75 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 20gramůOlej rostlinný
- 1lžíceSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVejce slepičí
- 400gramůPórek
- 165gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMajoránka
- 200gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr ementálského typu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1083 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
80 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy a přidáme 1 vejce, špetku soli, 125 g másla, vše smícháme do těsta a vložíme do ledničky.
- 2Nakrájíme pórek na drobná kolečka. Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm plátky slaniny smíchané s pórkem. Těsně před dopečením přidáme trochu majoránky, špetku pepře, soli a trochu citronové šťávy.
- 3Zbývající vajíčka smícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Formu na quiche vymažeme olejem a vlijeme těsto. Na ně rovnoměrně rozložíme pórek se slaninou a zalijeme krémem z vajíček a smetany.
- 4Quiche pečeme 35 minut na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.