Slaninová quiche

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1083 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
80 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do mísy a přidáme 1 vejce, špetku soli, 125 g másla, vše smícháme do těsta a vložíme do ledničky.
  • 2
    Nakrájíme pórek na drobná kolečka. Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm plátky slaniny smíchané s pórkem. Těsně před dopečením přidáme trochu majoránky, špetku pepře, soli a trochu citronové šťávy.
  • 3
    Zbývající vajíčka smícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Formu na quiche vymažeme olejem a vlijeme těsto. Na ně rovnoměrně rozložíme pórek se slaninou a zalijeme krémem z vajíček a smetany.
  • 4
    Quiche pečeme 35 minut na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.