Slaninové knedlíky
40 min.
Ingredience
- 130gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůStrouhanka
- 200gramůMoravské uzené maso
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 2,5decilitryVývar z uzeného masa
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1100g slaniny nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme. Přidáme žemle nakrájené na kostky, znovu osmahneme a necháme vychladnout. Přimícháme vařené uzené maso nakrájené na kostky.
- 2Do mísy dáme osolenou mouku, za stálého míchání přilijeme asi 2.5dl studeného vývaru, přidáme celá vejce, žloutek a vypracujeme řidší těsto. Do těsta zamícháme vychladlou žemlovou směs a necháme odpočinout asi 30 minut.
- 3Z těsta tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je 15-20 minut. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkou, posypeme je na másle osmaženou strouhankou a polijeme rozškvařenou zbylou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.