Slaninové koláčky
40 min.
Ingredience
- Křehké těsto
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůMléko polotučné
- 25gramůMáslo čerstvé
- Náplň
- 150gramůAnglická slanina
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCréme fraiche
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
847 mg
Cukr
277 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, chlazené máslo nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Důkladně propracujeme, přidáme vejce, trochu mléka a vypracujeme těsto. Před použitím necháme pár minut odležet.
- 2Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme trochu másla, přisypeme slaninu a osmahneme dorůžova. Slaninu vyjmeme, zbylým tukem z pánve vymažeme plech na pečení, těsto vyválíme na plát o velikosti plechu, položíme na plech a posypeme kostičkami slaniny. Créme fraiche nebo hustou zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, přimícháme rozkvedlaná vejce, promícháme a rovnoměrně naneseme na koláč. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
- 3Hotový koláč nakrájíme na malé koláčky, naaranžujeme na servírovací tác a podáváme. Koláč můžeme podávat teplý i vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.