Slaninové koláčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
847 mg
Cukr
277 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, chlazené máslo nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Důkladně propracujeme, přidáme vejce, trochu mléka a vypracujeme těsto. Před použitím necháme pár minut odležet.
  • 2
    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme trochu másla, přisypeme slaninu a osmahneme dorůžova. Slaninu vyjmeme, zbylým tukem z pánve vymažeme plech na pečení, těsto vyválíme na plát o velikosti plechu, položíme na plech a posypeme kostičkami slaniny. Créme fraiche nebo hustou zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, přimícháme rozkvedlaná vejce, promícháme a rovnoměrně naneseme na koláč. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
  • 3
    Hotový koláč nakrájíme na malé koláčky, naaranžujeme na servírovací tác a podáváme. Koláč můžeme podávat teplý i vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.