Slaninové vdolečky
85 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2špetkySůl
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůDroždí
- 6lžicMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaTuk
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
136 mg
Cukr
808 mg
Postup přípravy
- 1Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout.
- 2Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou, pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny.
- 3Poté na pomoučeném válu vyválíme placku o tloušťce zhruba centimetr, vykrajujeme kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud vdolečky nezezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.