Slaninové vdolečky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
136 mg
Cukr
808 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou, pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny.
  • 3
    Poté na pomoučeném válu vyválíme placku o tloušťce zhruba centimetr, vykrajujeme kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud vdolečky nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.