Slaninové vdolečky se semínky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
239 mg
Cukr
839 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme v teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout.
  • 2
    Do mísy prosijeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny.
  • 3
    Poté na válu vyválíme silný váleček, oddělujeme kousky asi 30 g, zakulatíme do tvaru briošky, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí, slunečnicovými nebo tykvovými semínky, mírně je do těsta vtiskneme a vdolečky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.