Slaný jahelník s uzeným bůčkem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 60gramůSlanina vepřová
- 150gramůVepřový bok
- 1litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pekáčku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme na ní oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme vařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, spařené jáhly, vše zalijeme osoleným mlékem.
- 2Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova, během pečení můžeme přilít horké mléko.
- 3Jahelník podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.