Slaný koláč s čerstvým fenyklem
90 min.
Ingredience
- Na náplň
- Na plech
- Na potření
- Na těsto
- 1kilogramMouka pšeničná hladká
- 1lžíceSůl
- 120mililitrůOlej olivový
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 130gramůSolamyl
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
4 g
Cukr
466 mg
Postup přípravy
- 1Na náplň jemně nasekáme opraný fenykl, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře promícháme, až fenykl pustí šťávu.
- 2Na těsto v míse smícháme prosátou mouku se solí a Solamylem, do důlku vlijeme olej, vodu a citronovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.
- 3Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku. Formu vymažeme máslem, vyložíme jednou plackou těsta, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje dobře spojíme, těsto potřeme olivovým olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.