Slaný koláč s čerstvým fenyklem

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
4 g
Cukr
466 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na náplň jemně nasekáme opraný fenykl, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře promícháme, až fenykl pustí šťávu.
  • 2
    Na těsto v míse smícháme prosátou mouku se solí a Solamylem, do důlku vlijeme olej, vodu a citronovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.
  • 3
    Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku. Formu vymažeme máslem, vyložíme jednou plackou těsta, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje dobře spojíme, těsto potřeme olivovým olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.