Slaný koláč s lososem a chřestem
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůLosos - filety
- 250gramůZakysaná smetana
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z chřestu odlomíme dolní třetinu, omyjeme jej a blanšírujeme 2 minuty v dostatečném množství osolené vody. Zchladíme, scedíme a necháme dobře okapat. Filety z lososa nakrájíme na proužky široké asi 1 cm. Listové těsto vyválíme do čtverce asi 30 x 30 cm a vložíme do vymazané a vysypané formy. Těsto poklademe chřestem a lososem. Vejce smícháme se smetanou a parmezánem, ochutíme solí a pepřem a nalijeme na těsto. Koláč pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 40 minut při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.