Slaný koláč s mořskými plody
80 min.
Ingredience
- 100gramůMušle slávky
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůLangusta
- 100gramůKrab nakládaný
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 120mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 250gramůListové těsto
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
44 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
395 mg
Postup přípravy
- 1Formu na koláč lehce vymažeme máslem, těsto vyválíme a položíme do formy, k okrajům formy jej přitiskneme, přebývající těsto odkrojíme. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce. Na těsto položíme papír na pečení, na něj jako zátěž nasypeme fazole nebo rýži a 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Papír a fazole nebo rýži sejmeme a ještě jednou pečeme 10 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. V pánvi rozpustíme máslo a 2-3 minuty na něm opékáme langustinky a slávky. Po vychladnutí je položíme na upečené těsto a posypeme čedarem. Vejce rozšleháme, vmícháme mouku, smetanu a mléko, osolíme, opepříme, přelijeme přes plody moře. Posypeme na plátky nakrájeným fenyklem a parmazánem, pečeme v troubě 30-35 minut, až se vytvoří zlatavá krusta. Před podáváním necháme trochu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.