Slaný koláč s uzenou rybou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
261 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla, žloutku, citrónové šťávy, ledové vody a soli uhněteme hladké těsto. Pokud se nám zdá příliš suché a drobí se, přidáme ještě trošku vody.
  • 2
    Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme nejméně na 30 minut do ledničky. Můžeme ho mít v lednici připravené i 3 dny.
  • 3
    Před pečením těsto rozválíme, vložíme do koláčové formy a dáme ještě na chvíli vychladit.
  • 4
    Z uzené makrely vybereme kosti. Kousky ryby naskládáme na koláč, v misce našleháme smetanu se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme fenykl a vše nalijeme na rybu. Navrch posypeme Parmezánem.
  • 5
    Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 190°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.