Slaný koláč s uzenou rybou
80 min.
Ingredience
- 225gramůMakrela uzená
- 30gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaFenykl obecný
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyVoda pitná
- 4lžíceCitronová šťáva
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, žloutku, citrónové šťávy, ledové vody a soli uhněteme hladké těsto. Pokud se nám zdá příliš suché a drobí se, přidáme ještě trošku vody.
- 2Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme nejméně na 30 minut do ledničky. Můžeme ho mít v lednici připravené i 3 dny.
- 3Před pečením těsto rozválíme, vložíme do koláčové formy a dáme ještě na chvíli vychladit.
- 4Z uzené makrely vybereme kosti. Kousky ryby naskládáme na koláč, v misce našleháme smetanu se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme fenykl a vše nalijeme na rybu. Navrch posypeme Parmezánem.
- 5Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 190°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.