Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem.
  • 2
    Omyjeme si petrželovou nať, několik lístků bazalky a tymiánu. Asi 1/2 lžíce petrželky si odložíme zvlášť. Loupané pistácie a mandle dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Všechny bylinky a pokrájený velký stroužek česneku dáme do hmoždíře, přidáme olej, sůl, pepř, chilli a bylinky rozdrtíme, pak je v míse smícháme s pistáciemi a nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Obě pokapané strany koláčepotřeme pistáciovou nádivkou. Na spodní stranu focaccie poklademe plátky rajčat, plátky mozzarelly, které mírně osolíme. Posypeme je pálivou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou a přiklopíme druhou část koláče.
  • 4
    Focacciu rozčtvrtíme, porce dáme na talíře a servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.