Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní
20 min.
Ingredience
- Na oblohu
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOlej chilli
- 4kusyRajčata
- 200gramůMozzarella di Buffala
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 2špetkySůl
- 0,5lžícePetržel hladkolistá
- Pistáciová nádivka
- 0,5lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 130gramůPistácie
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 80gramůSýr Gran Moravia
- 0,5lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem.
- 2Omyjeme si petrželovou nať, několik lístků bazalky a tymiánu. Asi 1/2 lžíce petrželky si odložíme zvlášť. Loupané pistácie a mandle dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Všechny bylinky a pokrájený velký stroužek česneku dáme do hmoždíře, přidáme olej, sůl, pepř, chilli a bylinky rozdrtíme, pak je v míse smícháme s pistáciemi a nastrouhaným sýrem.
- 3Obě pokapané strany koláčepotřeme pistáciovou nádivkou. Na spodní stranu focaccie poklademe plátky rajčat, plátky mozzarelly, které mírně osolíme. Posypeme je pálivou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou a přiklopíme druhou část koláče.
- 4Focacciu rozčtvrtíme, porce dáme na talíře a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.