Slaný koláč z listového těsta
60 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- 100gramůŠunka od kosti
- 2kusyCibule
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
52 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Formu na koláč lehce vymažeme máslem a dáme do trouby na pět minut, aby se ohřála. Do formy rozložíme listové těsto, aby se všude dotýkalo dna a stěn. Kousky těsta přesahující hranu odřízneme. Dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů 10 minut.
- 2Mezitím si připravíme náplň. Smícháme nadrobno nasekanou cibuli a šunku. V druhé míse smícháme mléko se smetanou, vejci, solí a pepřem. Pořádně promícháme.
- 3Vyndáme koláč z trouby a dno vysypeme sýrem. Poté rovnoměrně rozložíme cibuli se šunkou a vše zalijeme smetanovou omáčkou. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.