Slaný koláč z listového těsta se slaninou a pórkem
35 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 250gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůListové těsto
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 1hrstSlunečnice - semena
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
81 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé kousky. Pórek opláchneme studenou vodou a příčně najemno nakrájíme. Pórek krátce povaříme v osolené vodě, pak slijeme a necháme v sítu okapat. Okapaný pórek v míse smícháme s kousky slaniny a ochutíme pepřem a solí.
- 2V misce metlou smícháme smetanu s vejci, podle chuti opepříme a osolíme.
- 3Kulatou koláčovou formu vypláchneme studenou vodou. Do vlhké formy rozprostřeme listové těsto a vytvarujeme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozložíme smíchaný pórek se slaninou, zalijeme smetanou s vejci a posypeme semínky slunečnice.
- 4Koláč pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.