Slaný koláč z listového těsta se slaninou a pórkem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
81 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Pórek opláchneme studenou vodou a příčně najemno nakrájíme. Pórek krátce povaříme v osolené vodě, pak slijeme a necháme v sítu okapat. Okapaný pórek v míse smícháme s kousky slaniny a ochutíme pepřem a solí.
  • 2
    V misce metlou smícháme smetanu s vejci, podle chuti opepříme a osolíme.
  • 3
    Kulatou koláčovou formu vypláchneme studenou vodou. Do vlhké formy rozprostřeme listové těsto a vytvarujeme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozložíme smíchaný pórek se slaninou, zalijeme smetanou s vejci a posypeme semínky slunečnice.
  • 4
    Koláč pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.