Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí
100 min.
Ingredience
- 225gramůListové těsto
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 420gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceSýr Gruyére
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zahřejeme troubu na 220°C.
- 2Na poprášeném vále vyválíme těsto, pak ho přeneseme do máslem vymazané dortové formy (20x5 cm) a dáme na 5 minut do chladničky.
- 3Rozehřejeme olivový olej na pánvi s těžkým dnem, přidáme plátky cibule, polovinu soli, moučkový cukr a na mírném plameni asi za 20 minut zkaramelizujeme cibuli a dáme stranou.
- 4Okapané, nakrájené konzervované zelené fazolky v misce rozmačkáme (nebo rozmixujeme), přimícháme strouhaný parmezán, sýr gruyére, rozšlehané vejce, zbytek soli a pepř. Po důkladném promíchání vlijeme do dortové formy s listovým těstem a pečeme 30-35 minut, koláč zezlátne a nabude na velikosti. Po vytažení formy z trouby necháme chladnout ještě 10 minut. Mezitím smícháme najemno nasekanou šalotku a hustou zakysanou smetanu. Hotový koláč polijeme smetanou a navrch dáme zkaramelizovanou cibuli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.