Slaný velikonoční svítek
40 min.
Ingredience
- 60gramůSlanina vepřová
- 300gramůUzené maso vařené
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 750mililitrůMléko polotučné
- 180gramůPšeničná krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
748 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Z mléka a krupice uvaříme kaši a osolíme ji. Vmícháme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso, podle potřeby přisolíme, okořeníme nasekanou petrželkou.
- 2V pekáčku necháme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky a do horké vlijeme uvařenou kaši. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
- 3Svítek podáváme teplý, nakrájený na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.