Slávinky
30 min.
Ingredience
- 120mililitrůVoda pitná
- 70gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitrónová kůra
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 400gramůPohanková mouka hladká
- 21gramůDroždí
- Na obalení
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 50gramůMandle
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
858 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2Do pekárny vlijeme všechny tekuté suroviny, poté přidáme sypké, rozdrobené droždí a změklé máslo. Zapneme na program „těsto“.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, utvoříme 4 bochánky, přikryjeme je utěrkou a necháme alespoň 15 minut kynout.
- 4Poté bochánky rozválíme na placky, každou rozdělíme na 6 výsečí. Každou výseč srolujeme do tvaru rohlíčku (ze širší strany k užší).
- 5Rohlíčky obalíme v bílku, který jsme rozšlehali s cukrem, poté v drobně sekaných mandlích. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.