Slavkovské roštěnky
80 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 2kusyPárky jemné
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené roštěnky naklepeme a na krajích nařízneme. Plátky osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme po obou stranách. Zmírníme příkon tepla, přidáme ozdobně nakrájené párky a slaninu a vše chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vývaru a za občasného podlévání a obracení dusíme do změknutí masa.
- 2Na másle podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme trochu hladké mouky, mletou papriku a krátce osmahneme. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, sterilovaný hrášek a vše podusíme.
- 3Měkké roštěnky spolu s párky a slaninou vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.
- 4Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou. Ke každé porci přidáme kopeček dušené zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.