Slavkovské roštěnky

80 min.

Ingredience

    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
    • 2kusyPárky jemné
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 2kusyPaprikové lusky čerstvé
    • 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 1lžičkaSůl
    • 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené roštěnky naklepeme a na krajích nařízneme. Plátky osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme po obou stranách. Zmírníme příkon tepla, přidáme ozdobně nakrájené párky a slaninu a vše chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vývaru a za občasného podlévání a obracení dusíme do změknutí masa.
  • 2
    Na másle podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme trochu hladké mouky, mletou papriku a krátce osmahneme. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, sterilovaný hrášek a vše podusíme.
  • 3
    Měkké roštěnky spolu s párky a slaninou vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.
  • 4
    Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou. Ke každé porci přidáme kopeček dušené zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.