Slávky

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
150 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
  • 2
    Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu.
  • 3
    Jako přílohu můžeme podávat bagetu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.