Slávky
15 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMušle slávky
- 0,3litrVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 4lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
150 mg
Postup přípravy
- 1Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
- 2Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu.
- 3Jako přílohu můžeme podávat bagetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.