Slávky dušené v bílém víně
40 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyMušle slávky
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 10kusůJalovec
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mušle důkladně vydrhneme kartáčkem pod studenou vodou. Odstraníme případné vousy a otevřené mušle nepoužijeme.
- 2Oloupeme cibuli a nahrubo nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Kuličky jalovce zlehka romačkáme.
- 3Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, mrkev, celer a jalovec. Zalijeme vínem a 1/4l vody. Přidáme bobkový list, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, vložíme mušle a zakryté dusíme na středním ohni cca 10min, dokud se mušle neotevřou. Hrncem občas zatřeseme. Ty, které se neotevřou, vyhodíme.
- 4Mušle i s vývarem rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.