Slávky na jehle se slaninou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky očistíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do hrnce, zalijeme 1 lžící oleje a vínem, přidáme lehce podrcený a oloupaný stroužek česneku a omytou a nasekanou petrželku. Pod pokličkou slávky povaříme za občasného zatřesení hrncem, aby se otevřely. Scedíme je, neotevřené vyhodíme, otevřené vyloupeme ze skořápek a odložíme stranou. Skořápky rovněž vyhodíme.
  • 2
    Omyjeme cukety, osušíme je a nakrájíme na kolečka. Každý plátek slaniny vertikálně překrojíme na poloviny a připravíme si slávky. Na dlouhé jehly střídavě napichujeme vždy 3 slávky, 1 kolečko cukety a 1 plátek slaniny. Jehly pak vložíme do pekáče se zbývajícím olejem a dáme do trouby předehřáté na 190°C. Než je zase vyndáme, nejméně jednou jehly otočíme. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.