Slávky na špagetách s rajčaty

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
961 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme.
  • 2
    Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
  • 3
    Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme.
  • 4
    Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme.
  • 5
    Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.