Slávky na špagetách s rajčaty
30 min.
Ingredience
- 400gramůMušle slávky
- 500gramůŠpagety
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 850gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno bílé
- 10gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
961 mg
Postup přípravy
- 1Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme.
- 2Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
- 3Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme.
- 4Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme.
- 5Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.