Slávky po belgicku
45 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyMušle slávky
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 145mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 145mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
853 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme slávky, zbavíme nečistot a oškrábeme pod proudem studené vody. Poškožené nebo otevřené slávky vyhodíme. Ve velkém hrnci rozpálíme olej s máslem, vsypeme do něj cibulku a celer a restujeme 3 minuty, dokud nezesklovatí.
- 2Přilijeme do hrnce víno, přisypeme pepř a přivedeme víno k varu. Dáme do něj slávky a 5 minut vaříme zprudka, dokud se neotevřou. Hrncem občas můžeme zatřást. Sejmeme ze sporáku a neotevřené slávky vyhodíme.
- 3Nasekáme nahrubo celerové listy a část si ponecháme na ozdobu. Smetanu, nasekané listy a petrželku přidáme do vinné omáčky a můžeme okořenit. Přivedeme omáčku k varu, zalijeme jí slávky a ozdobíme celerovými listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.