Slávky po námořnickém způsobu
20 min.
Ingredience
- 1500gramůMušle slávky
- 2kusyFeferony
- 8stroužkůČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 150mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl mořská
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
471 mg
Postup přípravy
- 1Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které budou otevřené, vyhodíme, použijeme jen zavřené nebo mírně pootevřené.) Pokud se do pánve dostane trocha vody z proplachování slávek, nevadí. Přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu (ze 2 citronů) a pánev přikryjeme pokličkou. Slávky budou vařené za 3-4 minuty. Když se otevřou, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou. Promícháme a znovu přikryjeme pokličkou. Odstavíme z plotny a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.