Slávky po rýnsku
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 2kilogramyMušle slávky
- 6kusůJalovec
- 60gramůMrkev kořen
- 300gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 500mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slávky kuchyňsky připravíme, cibuli, mrkev a celer nakrájíme na tenké proužky, česnek nasekáme nadrobno, vše společně s bobkovým listem, jalovcem, solí a pepřem vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem a ochutíme citrónovou šťávou. Vaříme asi 10 minut, poté přidáme slávky a pod pokličkou dalších 5-10 minut vaříme, občas hrncem potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů, přelijeme vývarem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.