Slávky po rýnsku

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky kuchyňsky připravíme, cibuli, mrkev a celer nakrájíme na tenké proužky, česnek nasekáme nadrobno, vše společně s bobkovým listem, jalovcem, solí a pepřem vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem a ochutíme citrónovou šťávou. Vaříme asi 10 minut, poté přidáme slávky a pod pokličkou dalších 5-10 minut vaříme, občas hrncem potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů, přelijeme vývarem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.