Slávky s bylinkovým máslem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6742 kcal
Bílkoviny
896 g
Tuky
191 g
Sacharidy
296 g
Vláknina
2 g
Cukr
169 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, bobkový list, tymián, část petrželky, přilijeme víno a osolíme. Zakryjeme a vaříme cca 5 minut, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme bezmasou polovinu a vložíme do ohnivzdorné servírovací misky.
  • 2
    Máslo utřeme s nadrobno nasekaným zbytkem petrželky, prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou. Rozdělíme na jednotlivé lastury a cca 3 minuty zapečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.