Slávky s bylinkovým máslem
30 min.
Ingredience
- 30kusůMušle slávky
- 2kusyŠalotka
- 1kusBobkový list
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 60mililitrůVíno bílé
- 110gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6742 kcal
Bílkoviny
896 g
Tuky
191 g
Sacharidy
296 g
Vláknina
2 g
Cukr
169 mg
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, bobkový list, tymián, část petrželky, přilijeme víno a osolíme. Zakryjeme a vaříme cca 5 minut, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme bezmasou polovinu a vložíme do ohnivzdorné servírovací misky.
- 2Máslo utřeme s nadrobno nasekaným zbytkem petrželky, prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou. Rozdělíme na jednotlivé lastury a cca 3 minuty zapečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.