Slávky s jablečnou šťávou a tymiánem
39 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 140gramůAnglická slanina
- 1kusBobkový list
- 3kusyŠalotka
- 150mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrstTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
48 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
338 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, máslo a 4 minuty osmažíme. Vložíme bobkový list, tymián a rozpůlené šalotky a vše osmažíme dalších 10 minut. Přidáme mušle a jablečnou šťávu a při vysoké teplotě vaříme 5 minut. Poté vyndáme mušle, omáčku povaříme ještě 5 minut, a poté přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.