Slávky s ostrou omáčkou
35 min.
Ingredience
- Ostrá omáčka
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůTabasco
- 5mililitrůChilli omáčka
- 1lžíceHořčice
- 400mililitrůVíno bílé
- 600gramůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
111 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme kvalitní bílé víno a přivedeme k varu. Vložíme do hrnce slávky a povaříme asi 5 minut. Po uvaření je vyjmeme z lastur a necháme vychladnout. Slávky upravíme na talíře a přelijeme ostrou omáčkou.
- 2Omáčku připravíme takto:
- 3Použijeme vychladlé víno, ve kterém se slávky vařily, pikantní hořčici, citronovou šťávu, tabasco a chilli omáčku. Všechny suroviny spolu promícháme a vzniklou omáčkou slávky přeléváme. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.