Slávky s pepřem a petrželkou
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 40gramůPetržel - nať
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůPepř černý celý
- 2kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
960 mg
Cukr
73 mg
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčem nebo tvrdou špachtlí, necháme okapat a dáme do hrnce. Prudce povaříme a necháme pod pokličkou otevřít.
- 2Jakmile jsou otevřené, scedíme tekutinu z hrnce, nalijeme do mísy a smícháme s citronovou šťávou, která je přecezená jemným sítkem.
- 3Očištíme petrželku a nasekáme. Slávky podávané v polovině skořápky urovnáme na servírovací mísu, posypeme nasekanou petrželkou a čerstvě rozdrceným pepřem. Zalijeme zálivkou s citronovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.