Slávky s rajčaty a chilli papričkou
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1800gramůMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
706 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme olej s máslem a přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, mletou papriku, nasekaný řapíkatý celer, rozdrcený česnek a očištěnou, nasekanou chilli papričku. Zvolna smažíme, aby cibule zkřehla.
- 2Potom přidáme očištěné a omyté mušle, omytá, nakrájená rajčata a přilijeme víno. Promícháme a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Odstraníme všechny slávky, které se neotevřou.
- 3Pokrm upravíme do misek a posypeme nasekanou petrželkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.