Slávky s rajčaty a pivem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle očistíme, otevřené vyhodíme. Z rajčat odstraníme semínka a dužninu drobně nakrájíme, stejně jako oloupanou šalotku a celer. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, zeleninu na něm lehce osmahneme, zalijeme pivem a přivedeme k varu. Přidáme mušle, zakryjeme a při vysoké teplotě prudce a krátce 4-5 minut podusíme. Hrncem často potřeseme. Když jsou mušle otevřené, jsou vařené. Odstavíme a ihned podáváme. Ty, které zůstaly zcela zavřené, nemilosrdně vyhodíme.
  • 2
    Mušle se šťávou servírujeme do hlubokých talířů nebo originálně do pivních půllitrů. Šťávu můžeme také přefiltrovat, lehce odpařit, smíchat se smetanou a přelít přes mušle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.