Slávky s rajčaty a pivem
30 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyMušle slávky
- 80gramůŠalotka
- 50gramůCeler řapíkatý
- 200gramůRajčata
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme, otevřené vyhodíme. Z rajčat odstraníme semínka a dužninu drobně nakrájíme, stejně jako oloupanou šalotku a celer. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, zeleninu na něm lehce osmahneme, zalijeme pivem a přivedeme k varu. Přidáme mušle, zakryjeme a při vysoké teplotě prudce a krátce 4-5 minut podusíme. Hrncem často potřeseme. Když jsou mušle otevřené, jsou vařené. Odstavíme a ihned podáváme. Ty, které zůstaly zcela zavřené, nemilosrdně vyhodíme.
- 2Mušle se šťávou servírujeme do hlubokých talířů nebo originálně do pivních půllitrů. Šťávu můžeme také přefiltrovat, lehce odpařit, smíchat se smetanou a přelít přes mušle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.