Slávky v zeleninovém pyré
35 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 500mililitrůVývar rybí
- 500mililitrůVíno bílé
- 80gramůŠalotka
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůCeler řapíkatý
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar, víno, přisypeme slávky a povaříme zhruba 4 minuty. Slávky scedíme a ty, které se neotevřely, vyhodíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme scezená rajčata, řapíkatý celer, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme 10 minut a rozmixujeme. Jestli je kaše příliš hustá, naředíme ji vývarem z mušlí.
- 2Na talíře upravíme zeleninové pyré, doprostřed položíme slávky i se skořápkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.