Slávky v zeleninovém pyré

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vývar, víno, přisypeme slávky a povaříme zhruba 4 minuty. Slávky scedíme a ty, které se neotevřely, vyhodíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme scezená rajčata, řapíkatý celer, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme 10 minut a rozmixujeme. Jestli je kaše příliš hustá, naředíme ji vývarem z mušlí.
  • 2
    Na talíře upravíme zeleninové pyré, doprostřed položíme slávky i se skořápkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.