Slavnostní francouzká humrová polévka

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
854 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu ořistíme a pokrájíme na větší kousky. Humra usmrtime a omyjeme.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vložíme zeleninu, bobkový list a humra a zvolna opékáme, až humr lehce zčervená. Přilijeme koňak a necháme jej zredukovat asi na polovinu, 7 minut vaříme. Potom vše zalijeme vývarem a vínem a dále na mírném ohni vaříme, pak humra vyjmeme a necháme vychladnout, abychom s ním mohli dále pracovat. Za pomoci paličky rozevřeme krunýř, odstraníme vnitřnosti a vybereme maso. Krunýř dáme ještě na 10 minut do polévky vyvařit.
  • 3
    Nakrájíme maso, rozdělíme je na dvě části. Větší část vrátíme do polévky, menší odložíme na ozdobu. Oddělíme žloutek od bílku a rozšleháme jej se smetanou. Polévku rozmixujeme, přecedíme, vlijeme žloutek se smetanou, za stálého míchání asi jednu minutu povaříme, přidáme oregano a servírujeme. Porce zdobíme humřím masem.
  • 4
    Můžeme podávat s bylinkovými či česnekovými krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.