Slavnostní muffiny s Mascarpone krémem
60 min.
Ingredience
- Krém
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1,5lžičkyLikér mandlový - Amaretto
- 200gramůMascarpone
- 3lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- Na ozdobení
- 3lžíceČokoláda hořká
- Na vytření a vysypání formiček
- 60lžicMouka polohrubá
- 100lžicMáslo čerstvé
- Těsto
- 60gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKypřící prášek do pečiva
- 60gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSmetana
- 1lžícePomerančová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4514 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
458 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Formičky na muffiny vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Připravíme sýrový krém: do mísy dáme čerstvý sýr Mascarpone, přimícháme hustou lahůdkovou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, 10 g Maizeny, mandlový likér Amaretto a směs vyšleháme do hladkého krému.
- 3Oloupané mandle nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přimícháme Maizenu, cukr, špetku soli, rozpuštěné vlahé máslo, 2 lžíce smetany, žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, vše promícháme a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Poté přimícháme nastrouhané mandle. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta, jež musí být hladké a vláčné.
- 4Formičky naplníme těstem do dvou třetin a vložíme je do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 15 - 17 minut. Poté muffiny vyjmeme z trouby, ozdobíme kopečkem krému a vrátíme zpět do trouby dopéct. Pečeme dalších dalších 8 - 10 minut.
- 5Upečené muffiny necháme 3 až 4 minuty vychladnout, vyjmeme a vložíme opatrně do papírových košíčků. Krém posypeme nastrouhanou čokoládou. Muffiny dáme na mísu a vychladlé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.