Slavnostní muffiny s Mascarpone krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
    • 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
    • 60gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 1,5lžičkyLikér mandlový - Amaretto
    • 200gramůMascarpone
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
  • Na ozdobení
    • 3lžíceČokoláda hořká
  • Na vytření a vysypání formiček
  • Těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4514 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
458 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky na muffiny vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Připravíme sýrový krém: do mísy dáme čerstvý sýr Mascarpone, přimícháme hustou lahůdkovou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, 10 g Maizeny, mandlový likér Amaretto a směs vyšleháme do hladkého krému.
  • 3
    Oloupané mandle nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přimícháme Maizenu, cukr, špetku soli, rozpuštěné vlahé máslo, 2 lžíce smetany, žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, vše promícháme a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Poté přimícháme nastrouhané mandle. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta, jež musí být hladké a vláčné.
  • 4
    Formičky naplníme těstem do dvou třetin a vložíme je do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 15 - 17 minut. Poté muffiny vyjmeme z trouby, ozdobíme kopečkem krému a vrátíme zpět do trouby dopéct. Pečeme dalších dalších 8 - 10 minut.
  • 5
    Upečené muffiny necháme 3 až 4 minuty vychladnout, vyjmeme a vložíme opatrně do papírových košíčků. Krém posypeme nastrouhanou čokoládou. Muffiny dáme na mísu a vychladlé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.